Tranbjergskolen bliver udstillingsskole

Tomme murstensvægge eller udstillinger fra jubilæumsåret 1991 møder en på Tranbjergskolen på Grønløkke Allé. Det skal der ændres på. Fremover vil lærere og elever have ansvaret for, at der kommer skiftende faglige udstillinger, som skal være med til at fortælle historien: “Tranbjergskolen – det er os”

I dag er alt for mange vægge på Tranbjergskolen tomme og kedelige. Det skal laves om i det nye skoleår. Fra på fredag i første skoleuge og resten af året skal eleverne i langt højere grad end tidligere udstille deres arbejde på Grønløkke Allé. Under parolen “Vi lærer, vi producerer, vi viser” er nye skoletider skudt i gang.

Tekst og foto: Martin Østersø

“Sådan bliver det et superfedt skoleår – for mig og min klasse” er overskriften for den kommende udstilling, som 6.-10. klasserne på Tranbjergskolen arbejder med i udvalgte lektioner i årets første skoleuge. Fredag klokken 11-12 er der fernisering, hvor eleverne vil fremlægge deres værker for hinanden og andre interesserede.

De 21 udskolingsklasser har hver fået tildelt 7-10 meter væg, som skal udsmykkes med nye udstillinger hver måned med baggrund i forskellige fag og fordybelsesområder.

Læs: Tranbjergs nye skole søsat ved Egå Marina

For Line Sandager handler det om, at man ikke skal være bange for, at vise hvem man er på Tranbjergskolen. Hun er klasselærer i 6.c og en af initiativtagerne til udstillingerne:

“Det skaber liv og udstråler aktivitet, at eleverne viser dele af deres arbejde for andre, og så er det vigtigt, at de lærer at skabe med omhu og kvalitet, så det er værd at vise andre. Vi skal også arbejde mod en mere varieret skoledag, hvor der skabes sammenhæng mellem skolen og det omgivende samfund, tid til fordybelse, mange måder at lære og udtrykke sig på”.

Udstilling skal kickstarte året

“Jeg har en forventning om, at flere i klassen bliver mere seriøse, når vi har gruppearbejde. Jeg håber på mere tid til fordybelse i mit nye liniefag. Jeg vil meget gerne have, at min klasse skal på ture, og jeg håber på at få gode karakterer, og hvilke forhindringer er der egentligt for at det kan gå i opfyldelse”?

Sådan nogenlunde er det meningen, at de forskellige klasser samlet og alle elever individuelt skal brainstorme sig frem til indholdet i udstillingerne og nå i mål med forventninger til sig selv og klassen.

Læs i næste uge på Facebook og hjemmesiden:

Alt om den færdige udstilling og alle billederne + eksklusiv: Afsløring af konkurrencevinderne.

Se resultaterne her: Sådan bliver det et godt skoleår

Dette indlæg blev udgivet i Skolehistorier 2014, Tranbjergskolen bliver udstillingsskole. Bogmærk permalinket.