Tranbjergelever om First Lego League: Fedt at arbejde kreativt og med detaljen

Det synlige bevis på en flot andenplads i "Robotkørsel" til Daniel og Christopher fra 7.a ved First Lego League. Selvfølgelig er pokalen lavet af lego.

Otte ugers kreativ undervisning i naturfaglige fag kulminerede, da elever fra begge afdelinger på Tranbjergskolen deltog i First Lego League i Aarhus. Det blev en minderig dag med pokal og fede oplevelser.

Tekst og foto: Martin Østersø

Elever fra 7.a og et valgfagshold på Tranbjergskolen har de sidste uger bygget og programmeret lego-robotter. Elevernes tekniske, praktiske og teoretiske evner har været udfordret og afprøvet indenfor fagene natur/teknik, matematik, fysik, kemi, geografi, dansk og biologi. Mads Jacobsen og Knud Nissen har været lærerkræfterne bag projektet på hver sin afdeling.

Læs mere: Alt om First Lego League(FLL) i Aarhus

“Det har været sindssygt spændende at gå i dybden med de mange faglige problemstillinger og have tid til at dyrke detaljen i arbejdet. Lego har været vores materiale, og derfor har vi arbejdet meget kreativt – det er fedt,” siger de deltagende elever samstemmende.

Forløbet kulminerede da eleverne deltog i kundskabs- og teknologiturneringen First Lego League i Aarhus. 24 hold kæmpede mod hinanden om at løse forskellige opgaver b.la. med lego-robotter, som er programmeret af eleverne selv.

Se billeder fra FLL her

“Det var så fedt at være med til. Stemningen var god. Masser af forældre og andre interesserede var der for at heppe og klappe,” siger Daniel fra 7.a, som sammen med klassekammeraten Christopher vandt andenpladsen og hjemførte en pokal til Tranbjergskolen i disciplinen “Robotkørsel”.

Tillykke!!!

Dette indlæg blev udgivet i Skolehistorier 2013, Tranbjergelever om First Lego League: Fedt at arbejde kreativt og med detaljen. Bogmærk permalinket.