Lærergerningen var et kald for kommende fagjournalist

Ideologi og vilde drenge har været drivkraften i 14 år som lærer for Niels Brygger.

Af Martin Østersø

”At redde verden” var i al beskedenhed målet, da den 20-årige unge gut fra Hvalpsund begyndte på Ålborg lærerseminarium – året var 1993.

Niels Norman Brygger er i dag 38 år gammel og mange erfaringer klogere.

Tilbage i 1997 stod han med lærerbeviset i baglommen og følte sig kaldet til at starte sin lærergerning på en efterskole. Valget faldt på Borremose, og sammen med sin daværende kæreste blev beslutningen om at bo på skolen taget.

”Præge, ikke rette til”

Med udgangspunkt i den tætte kontakt til eleverne blev de 10 år som efterskolelærer den perfekte start på lærerlivet. Især at kunne tage sig tid til de ”vilde drenge” er for Niels en kæmpe tilfredsstillelse.

I arbejdet med børn og unge og især de lidt livlige drenge er det ifølge Niels vigtigt, ”at man ikke hele tiden retter til, men præger i en positiv retning.” I sine 14 år som lærer har Hans haft fokus på det gode læringsrum med udgangspunkt i den enkelte elev.

Et andet vigtigt mål har været at blive en bedre lærer end dem Niels selv havde i sin skoletid, hvilket ifølge ham selv er muligt at opnå. En stadig kontakt med tidligere elever tyder på, at den del af missionen er fuldført.

Orlov og fagjournalistik

Mod på nye kompetencer og en tiltagende frustration over den førte skolepolitik, har betydet orlov fra skolen. I dag læser Niels til fagjournalist.

Om læreren fra Himmerland i fremtiden skal redde verden fra et klasseværelse eller et redaktionslokale må tiden vise.

 

Fakta om Niels Norman Brygger 

Lærer med linjefag i engelsk og fransk

Læser til fagjournalist

Er single og bor i Århus.

Hjælpertræner i Aarhus Fremad

Dette indlæg blev udgivet i Lærergerningen var et kald for kommende fagjournalist, Portræt. Bogmærk permalinket.