108 beslagsmede kæmper om mesterskabspokalen

Traditionen tro er nordens bedste beslagsmede parate til at kæmpe om titlerne som dansk – og nordisk mester. Beslagsmede fra England, Tjekkiet og Østrig deltager også.

Af Martin Østersø

Deltagerfeltet til mesterskaberne for beslagsmede, i Messecenter Herning d. 9.-11. marts, vil være på 108 beslagsmede og beslagsmedelærlinge. Mænd og kvinder kæmper mod hinanden på lige vilkår i forskellige klasser. De 20 bedste fra alle  skal søndag formiddag kæmpe om at blive dansk – og nordisk mester.

Stærke mænd og kvinder går alle efter sejren – her er navnene på alle deltagerne

DS Håndværk og Industri står bag de åbne mesterskaber for beslagsmede. DM blev første gang afholdt for 20 år siden. Tidligere blev mesterskaberne gennemført i egne rækker, men for at få et større publikum har DS Håndværk og Industri de sidste år afholdt konkurrencerne i forbindelse med den årlige Hingstekåring.

“Publikum kan godt glæde sig til konkurrencerne. Der er noget over at se  stærke mænd og kvinder svinge hammeren mellem ild, glødende hestesko og levende heste.  Danske beslagsmede er internationalt set stærke og vil også være med i kampen om den samlede sejr i Herning, ” siger Kristine Lyngbo, Kommunikationchef i DS Håndværk og industri.

Hør Kristine Lyngbo: Danske smede har højt niveau + bud på en vinder

Hør Kristine Lyngbo: Derfor skal du se DM og NM for beslagsmede

Pokaler og penge til vinderne

I fem forskellige klasser skal beslagsmedene konkurrere om at lave de bedste hestesko helt fra bunden, og på finaledagen skal de nylavede hestesko også skos på rigtige heste. De enkelte udøvere vil blive bedømt på en skala fra 0-10 af både nationale og internationale dommere.

Udover titlerne som dansk -og nordisk mester for beslagsmede kæmpes der også om pokaler, pengepræmier og sponsorprodukter. Indbyrdes blandt deltagerne er der en kærlig, men intens kamp om håneretten og privilegiet om at kunne kalde sig den bedste beslagsmed i Danmark.

Dette indlæg blev udgivet i 108 beslagsmede kæmper om mesterskabspokalen, Tema: DM/NM for beslagsmede, Temaer. Bogmærk permalinket.