Wisam griber ny chance på Center 10

Wisam rører i gryden til valgfaget Gastronomi

Wisam rører i gryden til valgfaget Gastronomi

9. klasse var endt i en blindgyde. Få måneder senere er HHX et realistisk mål som næste uddannelsessted. Wisam har fået en ny chance på Center-10 og grebet den.

”Man får kun den ene chance, hvis du er heldig, får du to.”

Sådan siger Wisam, som går på Center-10 om sit eget skoleliv. Budskabet fortæller han også videre til drenge, som ser ud til at bruge for lidt energi på skolen.

”Jeg har fortrudt, at jeg ikke tog mig mere sammen i folkeskolen. De karakterer jeg fik, kunne jeg ikke bruge til noget. Jeg snakker også med drenge, hvor jeg bor om, at de vil fortryde, hvis de ikke tager sig sammen i skolen. Det er nemmere at lære som lille, end når man bliver større.”

Bedre karakterer giver håb om HHX

Wisam og de andre elever på Center-10 har efter tre måneder fået deres første standpunktskarakterer. Karakterer som giver håb eller det modsatte i forhold til drømme om tiden efter 10. klasse.

For Wisam er pilen siden sommerferien kun gået i en retning, og det er op. Først fik han lov til at skifte fra erhvervslinjen til den gymnasiale linje og med standpunktskaraktererne, som i gennemsnit er steget med mere end et karaktertrin, er målet om HHX indenfor rækkevidde.

Wisams dansklærer, Ditte Høeg Avnby synes, at han har grebet den nye chance flot.

”Beslutningen om at tage sig sammen giver pote. Han gør sig umage i klasselokalet, og med sin adfærd og deltagelse udviser han god undervisningspli. Det og karaktererne gør ham uddannelsesparat til HHX, men for at det holder hele vejen og bliver en succes, kræver det en vedvarende indsats. Den egentlige prøve må være at klare HHX med et brugbart resultat” siger hun.

Wisam er også selv glad for udviklingen, som giver mod på mere og håb for fremtiden.

”Mine karakterer betyder meget, men jeg vil arbejde på at gøre dem endnu bedre. Derfor har jeg også snakket med mine lærere om, hvordan jeg kan gøre det. Jeg håber at kunne komme på HHX, og bagefter vil jeg gerne have min egen forretning ,” siger han.

”Lærerne vil mig det bedste” 

På Center-10 har Wisam fået og taget imod en ny chance. Han sætter stor pris på skolen, lærerne og undervisningen.

”Tidligere havde jeg ikke respekt for lærerne, men det har jeg lært nu. De gør det for min skyld og vil mig det bedste, hvilket ikke altid var min opfattelse tidligere, men jeg er blevet ældre. Center-10 har været det helt rigtige sted for mig. Det har givet mig et skub fremad med nye muligheder. Stedet har givet mig en ny chance.”

Dette indlæg blev udgivet i Wisam griber ny chance på Center 10. Bogmærk permalinket.