Arbejdsglæde og travlhed i køkkenet på Center 10

Så er der snart lune pizzasnegle

Så er der snart lune pizzasnegle

Madlavning og daglig elevkontakt giver arbejdsglæde for duoen i køkkenet, mens en god omsætning og tilfredse kunder giver stolthed.

”Vi elsker vores arbejde.”

De siger det spontant og uden at blive spurgt. Smilet, der følger med, giver ordene troværdighed. Anne Sofie Løber er uddannet kok, og Mette Trier Nielsen er uddannet ernæringsassistent. Sammen har de siden august 2014 haft ansvaret for køkkenet på Center-10, Aarhus High School. Glæden ved at lave mad, den daglige elevkontakt og hinandens selskab giver dem begge stor arbejdsglæde.

”Vi startede op fra bunden. Tidligere fik skolen maden udefra, men vi laver alt maden selv og fra bunden. Efter sommerferien har omsætningen været rigtig god og miljøet i loungen, hvor eleverne spiser, er rar og også hyggeligere end sidste år. Det virker godt, at mange af lærerne spiser sammen med eleverne. Om torsdagen har jeg valgholdet i gastronomi – det nyder jeg også,” siger Anne Sofie Løber og suppleres af Mette Trier Nielsen.

”I mit forrige arbejde manglede jeg elevkontakten. Jeg har tidligere været i køkkenet på en efterskole, og det miljø er skønt at vende tilbage til. Jeg nyder rigtig meget at lave og sælge mad til de unge mennesker.”

Elever: “Maden er meget bedre her end på andre skoler”

Maden i Center-10´s køkken bliver lavet fra bunden. Råvarerne er økologiske og valgt ud fra deres høje fiberindhold. Der er fokus på variation og sundhed. Samtidig handler det om, at lave noget mad eleverne har lyst til at købe, så fristelserne fra områdets fastfood-steder ikke bliver for store.

”Eleverne har deres favoritter, og det tilgodeser vi også, men det er også vigtigt for os, at der sker en variation indenfor det kendte. De er vilde med tomatsuppe, men skal også præsenteres for kartoffelsuppe. Vi har en god dialog med eleverne, og vi er lydhøre overfor forslag til menuen. For os er det vigtigt, at maden, vi sælger, er så sund som overhovedet muligt. Faktisk snyder vi eleverne lidt. Jeg tror ikke, de ved, hvor sundt de spiser, når de køber vores mad.” siger Anne Sofie Løber.

En fin omsætning siden skoleårets start bekræfter, at konceptet fungerer, og de mange brugere er også glade for maden. Hakima, Samar og Noura går i Center 10´s gymnasiale klasser og kommer fra tre forskellige skoler.

”Maden er meget bedre her, end vi er vant til. Det er både smagen og faktisk også prisen, men pølsehorn og juice kunne måske godt være lidt billigere. Det er også hyggeligt at sidde her i loungen og spise sammen med alle andre,” siger de.

Dette indlæg blev udgivet i Arbejdsglæde og travlhed i køkkenet på Center 10. Bogmærk permalinket.