Tranbjergskolen arrangerer udeskole for elever – part 1

Lidt regnvejr kan ikke slå hårdtarbejdende og fokuserede 2. klasses elever ud. Følg med og se hvordan Tranbjergeleverne får en bunke jord lavet om til lækkert udemad.

2. a og b på Tranbjergskolen har fået jord under neglene. De deltager i projektet “Haver til maver” på Jordbrugets Uddannelsecenter i Beder. I foråret skal køkkenhaver anlægges og dyrkes, og efter sommerferien skal eleverne høste og fylde maverne med udemad.

Tekst: Martin Østersø/Foto: Torben Petersen

Læsning, stavning og matematikstykker er vigtigt at lære for alle skoleelever, men der er meget andet, som skolebørn af i dag også skal blive gode til. Derfor har lærere fra 2. a og b på Tranbjergskolen tilmeldt deres elever projektet “Haver til maver”.

Læs: Haver til maver-folder – alt om projektet

Hen over foråret og sensommeren skal vi følge eleverne fra de to klasser, når de fra start til slut skal dyrke, høste og lave deres egen mad. På Jordbrugets Uddannelsescenter i Beder har de i grupper fået deres egen køkkenhave, som de med professionel assistance fra centerets personale har ansvaret for.

Se: Billeder fra første besøg i Beder

Klasserne har allerede været på deres første af i alt otte besøg, hvor køkkenhaverne blev etablerede og gjort klar til dyrkning. Næste gang er torsdag d. 22/5 – følg med i elevernes udeskole, og se om det vil lykkes at komme fra have til mave.

Dette indlæg blev udgivet i Skolehistorier 2014, Tranbjergskolen arrangerer udeskole for elever - part 1. Bogmærk permalinket.