Tranbjergelever samler vandlås på rekordtid: 2.29.44

Computer, bøger og whiteboard var for en stund byttet ud med tommestok, sav og hammer, da 9. klasserne kæmpede mod hinanden i praktiske discipliner.

Skal vandlåsen skiftes hurtigt og effektivt så kontakt en 9. klasseelev fra Tranbjergskolen. Sådan nogenlunde kan der konkluderes, efter at skolens ældste elever havde besøg af Aarhus Tech.

Tekst og foto: Martin Østersø

Organisering, samarbejde og fingerfærdigheder var i allerhøjeste grad i spil, da lokalmesterskaberne i SkillsDenmark arrangeret af Aarhus Tech ramte Tranbjergskolens afd. Grønløkke Allé.

Læs mere: Skills for 8.-10. klasserne

17 hold – tre discipliner – én vinder. Konceptet er set før og velkendt fra andre konkurrencer, men disciplinerne var nye: samle vandlåse og flyttekasser, samt udføre tømrerarbejde på tid, havde erstattet løb, spring og kast.

“Vi kommer for at give eleverne en anderledes og sjov oplevelse. Selvfølgelig vil vi gerne vise, at vi eksisterer, men det er på ingen måde en hvervekampagne. I dag skal de unge mennesker prøve kræfter med noget nyt og have det sjovt. Helt konkret kæmper de om en tur til Aalborg og DM i Skills. Prøv at se, hvor engagerede de er, det er fedt,” siger Karsten Lundberg, vejleder på Aarhus Tech.

Pigerne organiserer, drengene adlyder

“Du skal bare save efter stregerne.”

Arbejdsfordelingen i mange af grupperne har det samme setup – pigerne fortæller drengene, hvad de skal gøre. “Det er sjovt. Jeg har aldrig prøvet at være med til hverken at skifte vandlås eller samle flyttekasser, men nu kan jeg det. Det er pigerne, som bestemmer i de fleste grupper,” konstaterer en grinende Lillie fra 9.b og bakkes op af nikkende veninder.

Om den kønsopdelte organisering i sidste ende også var opskriften for vinderholdet skal være usagt. Men efter en benhård indsats i alle grupper var det i sidste ende de rigtige vindere, som kunne hyldes efter den flotte sejr. Tillykke til Nilofar (9.a), Nicolai (9.a) og Mikkel S (9.b)

Læs mere: Skills 2014 i Aalborg

Samtidig kvalificerede de seks bedste hold sig til at deltage i Skills 2014, hvor over 50000 deltager – vi følger historien…

Se 9. klasserne i aktion

 

Dette indlæg blev udgivet i Skolehistorier 2013, Tranbjergelever samler vandlås på rekordtid: 2.29.44. Bogmærk permalinket.

1 Response to Tranbjergelever samler vandlås på rekordtid: 2.29.44

  1. Sigurd skriver:

    Gode billeder til god musik + fin tekst

Der er lukket for kommentarer.