Panikstemning blandt kommende lærere

sem.jpeg

“Hvad gør vi”? lyder spørgsmålet fra lærerstuderende i Aarhus efter møde med Århus Lærerforening og a-kassen, hvor budskabet var enkelt: ingen lærerjobs i næste skoleår.

Tekst, fotos og soundslide af Martin Østersø

Om tre måneder skal 420 lærer- og meritstuderende på Aarhus Lærerseminarium til deres afsluttende eksamener. Uanset resultatet er de alle i samme situation: der bliver ingen stillinger at søge i kommende skoleår.

Læs: Formand for ÅLF: Find noget andet at lave

På baggrund af de sidste års besparelser og lærerledighed var lærerstuderende før mødet med ÅLF og a-kassen godt klar over situationens alvor. Men at det bliver helt umuligt at få et lærerjob, har lammet de studerende: “Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg tænker på det hele tiden. Nu må vi se, jeg skal jo først lave min bacheloropgave”, siger 4. års studerende, Sanne Bisgaard.

Soundslide: Sanne Bisgaard om sin situation

Århus Lærerforening og a-kassen efterlod ikke de lærerstuderende meget håb for fremtiden. Budskabet lød ifølge de studerende igen og igen: Fremtidsprognoser for Aarhus og øvrige lærerkredse gør, at de helst skal tænke i anden beskæftigelse end et lærerjob.

Et lille håb i mørket

Ifølge Lotte Gottlieb, lektor i specialpædagogik og underviser for nuværende 4. års studerende, er situationen barsk, men hun håber, de studerende bevarer optimismen: “Det bliver svært, men ligesom sidste år vil nogle få tilbudt lærervikariater”, siger hun.

Mens lærermangel er afløst af lærerledighed i både Aarhus og resten af Danmark, er der måske håb hos naboen i nord: “Nogle fra mit stamhold snakkede om, at Norge har mangel på lærere, måske er det en mulighed,” siger Sanne Bisgaard. 

Læs: Norge frygter lærermangel

Dette indlæg blev udgivet i Panikstemning blandt kommende lærere, Tema: Lærerstuderende i Aarhus, Temaer. Bogmærk permalinket.