Kulturcrewet på Tranbjergskolen: Skal vi arrangere dit projekt?

Kulturcrewet arbejder for kulturen og fællesskabet på Tranbjergskolen. F.v. Bengisu, Mette, Alexander og Henrik.

Tre elever fra 10. klasse har sammen med en lærer dannet Tranbjergskolens Kulturcrew. De vil i løbet af skoleåret arrangere kulturevents og underholdning for deres skolekammerater på begge matrikler. Noget er allerede planlagt, men crewets opfordring til elever og lærere er klar: “Har du en god ide – så kom til os.”

Tekst og foto: Martin Østersø

Ønskes: Arrangører, værter, lys – og lydteknikere, pr-folk, kunstneres kontaktpersoner – ja, alt, hvad der kræves for at lave koncerter, teater – og danseforstillinger, markedsdage, fester og meget meget mere til eleverne og personalet på Tranbjergskolen i indeværende skoleår.

Haves: Kulturcrewet – Mette, Alexander og Bengisu fra 10. a og b, samt lærer Henrik Stasiak, som vurderer, at crewets arbejde kan få stor betydning for både medlemmerne og alle andre på Tranbjergskolen.

Læs: Alt om Kulturcrew

“Vigtigst er det, at vi på Tranbjergskolen får kulturevents og underholdning i løbet af skoleåret, hvor Kulturcrewet også sørger for alt det praktiske. Samtidig har elever, klasser og lærere fået et team, som de kan henvende sig til, hvis de skal have hjælp til ferniseringer, fløjsamlinger og andre projekter. For Mette, Alexander og Bengisu bliver det især en stor oplevelse. Som Kulturcrew bliver de medarrangører, værter, pr-folk og meget mere for årets store og små skolearrangementer.”

Til eksamen i musikhuset

Mette, Alexander og Bengisu glæder sig helt vildt til opgaven. Deres øjne stråler når de fortæller om Kulturcrewets kommende opgaver, hvor den første allerede er fredag d. 19. september.

“På fredag kommer den argentinske tango-duo “Tanino Duo og co” og spiller på Grønløkke Allé. Vi skal være deres kontaktpersoner og værter.  Det bliver spændende, især fordi de kun taler spansk og engelsk. Heldigvis kan jeg spansk,” siger Alexander fra 10.a.

Allerede i næste uge kommer næste opgave og denne gang på udebane, som også bliver lidt af en eksamen for de tre eventmakers. Til Showcase i Musikhuset d. 23. september skal Tranbjergskolens Kulturcrew være kontaktpersoner for nationale og udenlandske bands.

Læs: Showcase i Musikhuset

“Vi skal byde musikgrupperne velkommen og introducere dem på scenen. Før, under og efter koncerterne skal vi sørge for, at de har, hvad de skal bruge, og har det godt,” siger Mette(10.a) og Bengisu(10.b).

Brug nu Kulturcrewet

Planen er, at erfaringerne fra Musikhuset skal videreføre Kulturcrew-arbejdet på Tranbjergskolen. Det kræver, at lærere og elever på skolen bliver opmærksomme på mulighederne og gør brug af dem.

“Nu er der nogen at gå til, hvis man har en ide og brug for hjælp til at få den virkeliggjort. Jeg ved, at nogle gange strander den gode ide til klasse – og skoleprojekter på manglende arbejdskraft. Sådan behøver det ikke at være længere. Min opfordring skal lyde: Brug nu kulturcrewet både på Kirketorvet og Grønløkke Allé – de vil gerne og er super gode,” siger Henrik Stasiak.

Fakta:

– Har du brug for Kulturcrewet kan du kontakte dem direkte: Personligt på Grønløkke Allé eller på intra.

– Du kan også henvende dig til Tranbjergskolens kontor: 87139455. Spørg efter Henrik Stasiak.

Dette indlæg blev udgivet i Kulturcrewet på Tranbjergskolen: Skal vi arrangere dit projekt?, Skolehistorier 2014. Bogmærk permalinket.