Tranbjergs nye skole er navngivet

Eleverne i Tranbjerg dannede kæde mellem byens to skoler og markerede dagen for offentliggørelse af navnet på den nye fusionsskole. Som afslutning på arrangementet samledes 1200 elever og voksne i skolegården på Tranbjerg skole.

Efter sommerferien er det slut med at gå på Tranbjerg skole eller Grønløkkeskolen. Skolerne fusionerer, og for fremtiden skal eleverne vænne sig til at sige Tranbjergskolen. Fredagen før påskeferien blev navnet afsløret for 1200 børn og unge.

Tekst og foto: Martin Østersø

I to brune indpakninger med bånd af rødt og guld ligger skilte med navnet på Tranbjergs nye skole. Den ene skal åbnes af en elev fra 0. klasse ved Tranbjerg skole, den anden af en 10. klasses elev ved Grønløkkeskolen. Begge skilte skal åbnes præcis klokken 11.20 og derefter transporteres mod hinanden.

”Det er sejt, at alle elever danner kæde mellem byens skoler.  Det er en symbolsk måde at sætte dem sammen på. Jeg gætter på, at den skal hedde Grønbjergskolen”, siger Jesper Rytter fra 10.x sekunder før, at han som den første skal åbne den brune pakke.

Tranbjergskolen står der på det laminerede A3-papir. ”Nej, jeg er ikke skuffet. Tranbjergskolen passer meget godt, det er lige til”, siger en tydelig stolt Jesper Rytter, før han rækker skiltet videre til den næste i kæden.

Har I ikke glemt Grønløkkeskolen?

På det 1,3 kilometer lange stisystem mellem Tranbjergs to skoler står knap 1200 forventningsfulde elever. Termometeret viser minus 3 grader, men solen hjælper de frysende børn og voksne en smule. Sne bliver kastet frem og tilbage trods løftede lærerpegefingre.

”Det er fint nok. Det lyder kedeligt. Hvorfor skal den ikke hedde Grønbjergskolen?”. Reaktionerne fra eleverne er blandede. Flere er skuffede over, at Grønløkkeskolen ikke kan aflæses i det nye navn. ”Jeg synes, det er sjovt at være med til. Men navnet ville have været bedre, hvis begge skoler var med, f.eks. Tranløkke eller sådan noget”, siger Camma Hougaard Hager fra 5.a på Tranbjerg skole.

Navnet på Tranbjergs nye skole er fundet ved en konkurrence, hvor alle har kunnet deltage. Blandt mange forslag har en enstemmig og forenet bestyrelse vedtaget Tranbjergskolen. Navngiver til fremtidens skole og vinder af to biografbilletter er forælder, Lykke Ankersen.

Historisk dag i Tranbjerg

”Hurra, hurra, hurra”.

Fusionsleder, Stefan Møller Christiansen har netop orkestreret et trefoldigt hurra for det nye skolenavn. Alle er samlet til afslutningstale. Elever, personaler og enkelte forældre fylder skolegården på Tranbjerg skole.

”Siden 1976 har vi haft to skoler i Tranbjerg. Snart har vi kun en, og i dag er den blevet navngivet. Det er en historisk dag, men også kold og derfor vil jeg gøre det kort og ønske alle tillykke og en god Påske”, råber skolelederen i megafonen.  Et menneskehav begiver sig i forskellige retninger. En kort dialog mellem to lærere evaluerer afslutningstalen:

”Kunne du høre, hvad Stefan sagde?”.

”Nej, men det var også en meget lille megafon. ”

Dette indlæg blev udgivet i Skolehistorier 2013, Tranbjergs nye skole er navngivet. Bogmærk permalinket.