Læringscenteret bliver skolens samlingspunkt

Mange elever holder af at komme på læringscenteret. Her er Katrine, Laura R. og Viktor L fra 1.c fordybet i bøgernes verden.

Mange elever holder af at komme på læringscenteret. Her er det Katrine, Laura R. og Viktor L fra 1.c.

Læringscenteret på Tranbjergskolens afd. Kirketorvet er nu kommet så meget på plads, at der lige efter vinterferien starter undervisning og højtlæsning for eleverne.

Tekst og foto: Martin Østersø

”Lad os indtage læringscenterets faciliteter og gøre det til vores”.

Med den opfordring inviterede læringsvejleder, Bente Bo Christensen til uofficiel åbning af læringscenteret på Kirketorvet fredagen før vinterferien. Siden den nye bygning stod færdig i oktober, har hun haft travlt med bringe system i den sammenbragte bogsamling og hjælpe indskolingseleverne med at låne bøger.

”Det er dejligt at mødes med kollegerne i nye omgivelser. Børnene bruger allerede læringscenteret meget, og nu håber jeg også på, at det bliver et fly-in-sted for de voksne. Bare som vi sidder her i dag, er der allerede flere ideer til, hvordan vi kan bruge stedet sammen. Det giver håb for fremtiden.

Udstillinger, undervisning, og teaterscene

Lige efter vinterferien begynder Bente Bo Christensen med elevundervisning.  Alt efter årgang skal de undervises i b.la. faglig læsning, it og fotohistorier, og der vil være højtlæsning for de yngste klasser. Læringscenteret fungerer allerede som galleri med skiftende elevudstillinger, mens det forhåbentligt kun er et spørgsmål om tid, før centeret også udgør rammerne for kommende skuespil og teaterforestillinger.

Se elevudstilling her

”Målet er, at alle elever skal kunne lide at komme her. Derfor er der også regler for, hvordan de skal opføre sig, og det er de rigtig gode til. Håbet er, at stedet både bliver et læringssted, et fællesrum og et værested for både elever og medarbejdere. Samtidig ser jeg frem til snart at få en permanent scene, hvor elever og klasser kan vise teater og skuespil,” siger Kirketorvets læringsvejleder.

Dette indlæg blev udgivet i Læringscenteret bliver skolens samlingspunkt. Bogmærk permalinket.