Grønløkkeskolen vinder filmpriser

Klaptræerne er de synlige beviser på 7.b´s to filmpriser fra filmkonkurrence i Filmby Aarhus. Fra venstre er det: Mathilde, Christian, Josefine og Nikolai. Tillykke!

7.b på Grønløkkeskolen har i løbet af skoleåret lært at lave film af professionelle filmfolk. To priser fra mini-Oskar-uddeling i Filmby Aarhus giver måske forhåbninger om en fremtidens Tranbjergwood.

Foto og tekst: Martin Østersø

Instruktør, manuskriptforfatter og skuespiller. 7.b på Grønløkkeskolen i Tranbjerg har i skoleåret 2012/13 prøvet kræfter med de eksotiske titler, som de fleste kun kender fra rulletekster.

Med assistance fra rigtige filmfolk fra filmprojektet SUB-FILM har eleverne lavet deres egne film – fra A til Z: “Det har været super fedt at arbejde med rigtigt filmkamera og professionelt lyd og lys. Alle i klassen har været gode til at samarbejde og koordinere vores forskellige opgaver, og samtidig har vi lært færdigheder, som vi kan bruge i skolen og senere til eksamen”, siger Mathilde Christensen.

For 7.b var det overraskende, hvor omfattende det er at lave film: “Selvom vores film kun varer nogle få minutter, har de taget en hel dag at skyde og det endda med færdigskrevne replikker,” siger Josefine Rydberg Sørensen.

Under indspilningerne på Grønløkkeskolen fik de unge filmfolk også smag for andet end selve filmproduktionen: “Da vi optog på skolen, stod der en masse små elever rundt om os, mens vi filmede. Man følte sig lidt sej, og det var fedt med opmærksomheden,” siger en smilende Christian Brandt.

Filmvindere med budskaber

Til gallaen sidst i maj i Filmby Aarhus var der prisuddeling. Film lavet af elever fra Aarhusskoler deltog i forskellige kategorier. 7.b vandt for bedste birolle i filmen “Drømmen om Hollywood” med et budskab om “at tage det som det kommer”, og prisen for bedste hovedrolle i “Savn”, som handler om at lære af sine fejl.

“Det var selvfølgelig fedt at vinde en pris, men hele gallaen var bare spændende at være med til,” siger en af vinderne, Nikolai Christensen.

En stolt dansklærer

Filmprojektet er forløbet over to workshops på i alt 7 dage. I efteråret producerede de deltagende små mobilfilm, og i foråret har udstyret været skiftet ud med professionelt gear. Begge gange er eleverne selv kommet fra ide til produkt. 7.b´s dansklærer, Mette Tjagvad, er glad for, at klassen har deltaget i filmprojektet.

“De har klaret det på fornemmeste vis og taget imod inputtene fra de professionelle. Jeg har kunnet se det i deres øjne, hvor stolte de er af deres endelige produkter. Fagligt tager de meget med. Både filmteknisk, men også blik for “den gode fortælling”, som de i hvert fald kan bruge fremover i danskundervisningen,” siger Mette Tjagvad.

10.x på Grønløkkeskolen har også deltaget i projektet.

Se “Savn”

Se “Drømmen om Hollywood”

 

Dette indlæg blev udgivet i Filmpriser til Grønløkkeskolen, Skolehistorier 2013. Bogmærk permalinket.