Center 10’s første kandidat til ungebyrådet

hadeel.jpeg

Mød og støt Center-10´s første kandidat til Børn og Unge-byrådet nogensinde

16-årige Hadeel Amin Shamki går på Center-10 Aarhus High School og stiller op til Børn og Unge-byrådet. Hun er født og opvokset i Danmark og har gået på N.F. Fjordsgades Skole til 9. klasse. Efter dette skoleår vil hun på STX og meget gerne på Marselisborg Gymnasium.
I fritiden går hun til ridning og arbejder på en aarhusiansk cafe. Hadeels interesse og fascination for politik stammer fra samfundsfagstimerne. Hadeel vil gerne være tandlæge, men overvejer af og til en karriere som politiker.
Læs med og bliv klogere på den første kandidat til Børn og Unge-rådet fra Center-10 nogensinde.

Hvorfor stiller du op til Børn og Unge-byrådet?

Jeg kan godt lide at arbejde med politik. Jeg vil gerne arbejde med og for andre mennesker og udrette noget stort. Jeg kan lide politikeres retorik og er interesseret i, hvorfor politik er, som det er.
Jeg havde en god samfundsfagslærer, og så er min interesse for politik vokset derfra. Jeg er optaget af vores samfund.

Hvorfor skal man stemme på dig?

Generelt tror jeg på, at jeg vil være ret god til at sidde i Børn og Unge-byrådet.
Jeg er stædig og kan godt lide at arbejde med ting, som gør vores samfund bedre – noget vi kan have glæde af. Jeg arbejder hårdt for at lave forbedringer og bliver irriteret, hvis det ikke sker. Jeg stopper ikke bare, men kæmper videre indtil det lykkes.
Jeg vil arbejde for at skabe bedre relationer til hinanden på tværs af kulturer. Vi skal lære hinanden bedre at kende, så vi ikke har fordomme, og måske ikke er sammen bare på grund af udseende. Vi skal give hinanden en chance. Det kan være arrangementer, hvor børn og unge mødes og måske laver fællesspisninger.
Jeg vil også arbejde for flere offentlige muligheder, som alle kan bruge, men især børn og unge. Flere små parker med sjove ting, f.eks. bordtennisborde og work-out-udstyr. Som i Mindeparken, det skal bare være tættere på de unge.

Hvordan vil du bruge din stædighed politisk, hvis du bliver valgt?

Jeg giver ikke op og kæmper for det, jeg vil. Selvfølgelig vil jeg lytte til andre, men jeg smider ikke alt væk for en ny spontan ide. Jeg kæmper videre, indtil det er udrettet, og det er sket. Det, synes jeg, er en god ting. Jeg vil mene, at jeg er en god afslutter.

Hvad vil være det første, du tager fat på, hvis du bliver valgt?

Jeg vil finde ud af, hvad folk gerne vil have, hvad der er blevet udrettet tidligere, og hvad der evt. ikke er afsluttet.

Hvor vigtigt er det, at dine jævnaldrende på Center-10 og andre skoler stemmer til Børn og Unge-valget?

Jeg tænker, det er ret vigtigt at stemme til valget. Vi unge kan få sagt og gjort noget, fordi vi har indflydelse på voksenbyrådet, hvor vi også kan stemme på nogle af deres ideer.

Hvad er din plan frem mod valgdagen i uge 40?

Jeg vil sprede mine ideer og vil spørge til andres. Jeg har rigtig mange venner på skolen, og de har sikkert tænkt på andre ting, end jeg har.

Dette indlæg blev udgivet i Center 10's første kandidat til ungebyrådet, Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.