Fra Syrien til dykkerundervisning på Center 10 i Aarhus

Med 20 komplette sæt dykkerudstyr og egen svømmehal er der gode muligheder for at få dykkerlektioner på Center-10.

Tekst og video: Martin Østersø

I slutningen af sidste uge var det drengene fra modtageklassernes tur til at få deres debut under vand. Med sine 1.6 meters dybde er Center-10´s svømmehal ideel til at omsætte dykningens teori til praksis. Eigil Præstholm Sørensen er lærer for modtageeleverne, og med en dykkeruddannelse i bagagen er det oplagt med en tur i vandet.

”De har lært udstyret at kende og blevet undervist i at regulere trykket, så de hverken synker til bunds som en sten eller ligger i overfladen. De har også øvet sig i at tømme masken under vandet. Flere har været rigtig gode, mens andre skal have lidt mere træning. Det er gået godt, og de var sublime til at hjælpe med at få udstyret på plads igen. Jeg regner med, at vi skal prøve igen, og måske tager vi senere til Hinnerup, hvor der er mulighed for at dykke ned til 4 meter.”

For de 10 drenge var oplevelsen stor og ikke mindst for Abdelaziz, som havde første skoledag. Han har alene taget flugten gennem Europa fra Raqqa i Syrien, men er nu startet i modtageklasse på center-10. Om dykkerlektionen siger han smilende og våd.

”It was super great.”

Dette indlæg blev udgivet i Fra Syrien til dykkerundervisning på Center 10 i Aarhus, Skolehistorier 2016. Bogmærk permalinket.