Tværfaglig undervisning på Grønløkkeskolen: The Award goes to…

Vinderne i kategorien bedste musikvideo blev Mikaela, Sofie V og Natascha med "I don´t want that". Bag pigerne ses Nikolaj i gang med at fordøje, at "Every shot" ikke løb med titler i årets GMA-13.

6.a på Grønløkkeskolen har lavet deres egne sangtekster på engelsk, indsunget dem i musiktimerne og lavet en passende video i dansk. Den bedste musikvideo skulle findes blandt syv nominerede dagen før påskeferien.

Af Martin Østersø

Børnechampagne og snacks, syv nominerede musikvideoer og 27 smånervøse 6. klasses elever. Scenen var sat til GMA-13, Grønløkkeskolens Music Award-2013. Kulminationen på et tværfagligt forløb mellem engelsk, musik og dansk i 6.a.

Call of duty, Best friends og Barda var nogle af titlerne bag de nominerede musikvideoer. Nikolaj fra 6.a havde med sin gruppe lavet fodboldsangen “Every shot”: “Det er sjovt at lave en video til sin egen engelske tekst. Man giver lige lidt ekstra, når det er en konkurrence”, siger han og forsøger at skjule skuffelsen over ikke at have vundet.

Indspillingerne af elevernes sange er foregået i musiktimerne sammen med klassens musiklærer, Henrik Stasiak: “Det har været fedt at være med til, og det er jeg sikker på, at eleverne også synes. De har også været pressede, for det er udfordrende at synge i en mikrofon og vise det frem bagefter. Men de har alle gjort det flot. Eneste minus var, at optagelserne, hvor eleverne spiller instrumenter til, blev for utydelige og ikke kunne bruges”.

Og vinderen er…

I årets GMA-13 blev der kæmpet i tre forskellige kategorier, og eleverne i 6.a fandt følgende vindere efter en spændende afstemning: Bedste sangtekst: “I don´t want that” af Mikaela, Sofie V og Natacsha. Bedste af video: “Barda” af Mathias, Victor, Christopher og Rasmus  og hovedkategorien, bedste musikvideo: “I don´t want that” af Mikaela, Sofie V og Natacsha.

Efter overrækkelse af påskeæg til vinderne var eleverne enige, da de evaluerede det tværfaglige forløb: “Det har været lærerigt og rigtig sjovt. Det kræver noget at lave musiktekst på engelsk, men samtidig også meget grænseoverskridende at skulle vise sig frem for klassen,” siger Mikaela og suppleres af Rasmus S: “Det har været rigtig sjovt og fedt at prøve noget helt nyt”.

Hør de nominerede sange: I don´t want that – Best friends – Vallhal – Barda – Call of duty –    I don´t know – Every shot

Bedste musikvideo: I don´t want that

Dette indlæg blev udgivet i Skolehistorier 2013, Tværfaglig undervisning på Grønløkkeskolen: The Award goes to.... Bogmærk permalinket.