Prisbelønnet forfatter gæsteunderviser på Tranbjergskolen

Camilla Hübbe og eleverne snakker sig frem til, hvad de forskellige historier skal handle om.

Vinder af børnebogspris og forfatter til årets julekalender på TV-2, Camilla Hübbe, har været forbi skolen og givet foredrag, skriveundervisning og afsløret, hvorfor det er en isbjørn og ikke en løve, som er med i kalenderafsnittene frem mod jul.

Tekst: Martin Østersø/Foto: Jørn Ulrich Nielsen

Om 5. klasserne på Tranbjergskolen har været specielt søde i år, eller julemanden har taget fejl af klasserne, melder historien ikke noget om, men noget tyder på, at gaveregnen er tyvstartet for eleverne i femte.

“Vi har haft besøg af Camilla Hübbe. Hun holdt et spændende foredrag om både sit forfatterskab og selvfølgelig en masse om tilblivelsen af årets julekalender på TV-2. Det bliver sjovt at se den med den eksklusive indsigt, vi har fået. Efter foredraget lavede hun skriveværksted for eleverne. Hun er en kæmpe inspiration for både elever og lærere,” siger dansklærer i 5.a, Natasja Lysgaard.

Se lidt flere billeder her

Opskriften på den gode fortælling

“Brainstorm – også med de fjollede ideer, alle i skrivegruppen skal deltage i arbejdet og cliffhangere, som skal efterlade læseren i spænding og med lyst til mere,” lyder svaret prompte fra Cecilie, Anna-Eline og et par stykker andre fra 5.a på spørgsmålet om, hvad de har lært af Camilla Hübbe.

Klokken var fem før sidste punktum blev sat. Eleverne kunne puste ud efter en 8 timers intens og lærerig skoledag, men dømt på følgende elevkommentar også hård:

“Vi skulle bruge vores hjerne hele tiden”.

Fakta:

Der er en isbjørn med i TV-2´s julekalender “Tvillingerne og Julemanden” og ikke, som Camilla Hübbe havde skrevet ind, en løve. Spørg en fra femte og få at vide hvorfor.

Læs mere: Om Tvillingerne og Julemanden

Dette indlæg blev udgivet i Prisbelønnet forfatter gæsteunderviser på Tranbjergskolen, Skolehistorier 2013. Bogmærk permalinket.