Partnerskab med Aarhus Teater giver elever selvsikkerhed

12742363_1065095350229801_6165192721761610252_n

Tranbjergskolen samarbejder med Aarhus Teater om  at styrke elevers selvværd og mod til at vise sig frem

Tekst: Martin Østersø Foto: Aarhus Teater

Fremlæggelser.

Bare ordet kan give nervøse trækninger blandt elever. Nogle hader det endda mere end svinelever.

Så hvad gør man?

Noget tyder på, at en del af svaret ligger i ”Ej blot til lyst”. Et A.P. Møller støttet skole- og teaterprojekt mellem Aarhus Teater og seks folkeskoler, hvoraf Tranbjergskolen er en af de udvalgte. Projektet er treårigt og har til formål at udnytte potentialet fra teater og drama i skoleundervisningen med fokus på i højere grad at tilpasse kropssprog, mimik og stemmeføring i relevante situationer.

Indtil videre er 8.a, d og e i gang med projektet, som senere vil omhandle flere klasser og årgange. 8. klasserne har i ugen før vinterferien haft besøg af gæstelærere fra Aarhus Teater. En rundspørge blandt eleverne giver et ret entydigt svar – de er vilde med det. Et par af dem er Emilie og Sara fra 8.e.

”Det er rigtig sjovt og grænseoverskridende, men på en god måde. Vi lærer at bruge vores kroppe og stemmer til at fremlægge og lave skøre ting foran hinanden. I starten var vi meget usikre, men til sidst gjorde vi bare de forskellige ting uden at tænke over det. Øvelserne giver selvsikkerhed. Det er fedt at lære om kropssprog og bare lære at udtrykke sig overfor hinanden. Nu er det næsten sjovere at vise sig frem overfor andre fremfor at se på. Det er bare fedt,” siger de to piger.

De næste gange skal klasserne ind på Aarhus Teater og både se teater, lave øvelser og fremlægge for hinanden.

For lærerne, som også er blevet undervist i forbindelse med projektet, er der meget godt at hente fra teaterverdenen. Dansklærer i 8.a, Tina Andersen er glad for at være med på egne og klassens vegne.

”Jeg gør mig mange nye læringstanker om, hvordan elever lærer. I samarbejde med hinanden og med kroppen som arbejdsredskab skaber eleverne et fælles sprog. Elever bliver kropsbevidste uden at være skuespillere. Det er rigtig godt, og de gør sig alle umage,” siger hun.

Læs mere om projektet Ej blot til lyst.
http://www.aarhusteater.dk/saerligt…/skoler/ej-blot-til-lyst

Dette indlæg blev udgivet i Partnerskab med Aarhus Teater giver elever selvsikkerhed, Skolehistorier 2016. Bogmærk permalinket.