Flertallet i Aarhus byråd vil fortsætte lockouten

Mange lærere håbede på, at byrådet ville besinde sig og ændre kurs i konflikten

Mens mange lærere stadig stod udenfor Rådhuset, sad byrådet i byrådsalen og diskuterede Enhedslistens forslag om at stoppe lockouten i Aarhus. Ikke overraskende manglede forslaget opbakning, mere bemærkelsesværdigt var det, hvor mange gange Borgmesteren undgik at svare på Enhedslistens spørgsmål: Hvad har du gjort for Aarhusmodellen i KL?

Tekst og foto: Martin Østersø

”Tilliden til aarhusianerne skal veje tungere end støtten til en interesseorganisation, som KL bare er. KL bestemmer ikke over os, Danmarks næststørste by. Hvad har du egentlig bidraget med i inderkredsen af KL? Du har husket at fortælle om Aarhusmodellen, ikke”?

Angrebet fra Enhedslistens, Jette Jensen er langt og rettet mod Aarhusborgmester og medlem af KL´s bestyrelse, Jacob Bundsgaard. EL´s repræsentant har stillet forslag om, at byrådet beslutter at ophæve lockouten i Aarhus lærerkreds.

Juridiske regler gør, at byrådet ikke kan stemme om forslaget til dagens møde. Men indspark fra partiernes ordførere fortæller, at SF bakker op om at stoppe lockouten i Aarhus, mens S, V, K, R og DF er enige i at fortsætte konflikten og opfordrer KL og DLF til at genoptage forhandlingerne: ”Den logiske reaktion er at bakke KL op som arbejdsgiver. Vi er medlem af KL og holder med dem”, sammenfattede Lars Skov fra Dansk Folkeparti.

Borgmesterens svar

Efter tilbagemeldinger fra ordførerne og rådmænd blev det Borgmesterens tur til at vurdere Enhedslistens forslag.

”Lockouten er ubehagelig, og derfor skal parterne tilbage til forhandlingsbordet. Uanset partifarve er alle i KL enige i den førte kampagne. ”Aarhusmodellen” erstatter ikke ”den danske model”. Vi har en aftale med ÅLF om næste skoleår, hvad der sker derefter, må tiden vise”, konkluderede Jacob Bundsgaard.

Spørgsmålet om hvad Borgmesteren har gjort for og sagt om Aarhusmodellen I KL´s bestyrelse forbliver ubesvaret.

Dette indlæg blev udgivet i Flertallet i Aarhus byråd vil fortsætte lockouten, Tema: Lockouten, Temaer. Bogmærk permalinket.