Elever: Fedt at lave film og lære på en ny måde

Seks point skilte nummer et og to

Med 38 stemmer og seks flere end nummer to vandt filmen “Det virker også på mennesker”. Se om du er enig.

Fra ide til optagelse til færdig film. 6.b og 10.a på Tranbjergskolen har på knap fire hæsblæsende timer været rundt om filmgenren og lavet kortfilm med budskabet “Du kan redde liv”.

“Det er fedt at lære på en ny måde og sjovt at lave noget selv og bruge fantasien, fremfor kun at høre, skrive eller læse om forskellige ting. Vores samarbejde har været godt. Vi har diskuteret og ikke været enige om alt, men i fællesskab har vi løst opgaven, og vi er tilfredse med vores film,” siger Emma, Josefine, Sofie, Yasmin og Mira fra 6. b på Tranbjergskolen, som sammen har lavet kortfilmen “Kendt hjælper ukendt”.

6.b og 10.a har sammen med klassernes lærere, Jan Vennevold og Kenneth Bach Kristensen deltaget i Trygfondens og Lommefilms filmworkshop og filmkonkurrence. Eleverne har lært at lave historiefortælling, bruge tekniske og filmiske virkemidler og levere et klart budskab – alt sammen i en film på 45 sekunder. Samtidig er formålet med filmene, at få endnu flere danskere, også helt unge, til at træde til og give livreddende førstehjælp, når et menneske falder om med hjertestop.  

Mere om filmworkshoppen og konkurrencen

“Det har været inspirerende at have besøg af Lommefilm, og eleverne har været virkelig gode. De har arbejdet meget målrettet og været gode til at samarbejde med hinanden. Selvom skolens it-situation ikke er optimal, er det relativt små midler, vi bruger til at lave filmene, så det giver mod på mere. Jeg har også fået værktøjer, som jeg kan bruge til lignende forløb,” siger lærer i 6. b, Jan Vennevold.

Vinderen blev

I alt ni film fra de to klasser blev vist til inviterede skolekammerater, som i bedste MGP-stil skulle stemme på den bedste film pr. sms.

Vinderfilmen og klar til regionsfinalen bliver “Det virker også på mennesker” af Mette, Alexander, Ayan og Emil fra 10.a. Filmen bruger humoren til at få sit budskab igennem, og med flest stemmer kan man sige, at det er lykkes.

Herunder kan du se alle filmene. Se om du er enig i afstemningen.

Dette indlæg blev udgivet i Elever: Fedt at lave film og lære på en ny måde, Skolehistorier 2015. Bogmærk permalinket.