Aarhusborgmester: Jeg bakker fuldt ud op om KL´s linje

Bannerne taler deres tydelige sprog. Lærerne i Aarhus har udpeget tre skurke i kampen om arbejdstidsaftalen. Den ene er deres egen borgmester. Han mener ikke selv, at han optræder utroværdigt, og han er sikker på, at skårene med lærerne nok skal blive klinket efter konflikten.

Tekst og foto: Martin Østersø

Corydon, Ziegler eller Jacob Bundsgaard og et budskab om at komme ind i kampen står der på ni ud af ti bannere, som i disse dage transporteres rundt i Aarhus. Bundsgaard har dobbeltrolle som borgmester i Danmarks næststørste by og medlem af KL´s bestyrelse.

Jacob Bundsgaard er glad for det samarbejde, kommunen har haft med Århus Lærerforening og fremhæver Aarhusaftalen som en væsentlig del af det. Men uanset aftale med lærerne i Aarhus ryster han ikke på hånden, når der skal vælges side.

”Jeg bakker fuldt ud op om KL´s linje. Jeg står skulder ved skulder med de andre arbejdsgivere. Det gør da indtryk at være borgmester i Aarhus i den nuværende situation. Men mest indtryk gør det, at børnefamilier har så meget bøvl og besvær”.

”Givetvis nogle skår der skal klinkes”

Jacob Bundsgaard mener, at det tætte samarbejde i Aarhus skal fortsætte. Budskabet er, at alle parter skal have fælles tiltro og ambitioner til skolen, dog måske med forskellige veje til målet. Han har tiltro til, at lærerne også har lyst til et fortsat tæt samarbejde.

”Jamen, der er jo ikke noget alternativ. Der er givetvis nogle skår, der skal klinkes, men det må vi sørge for at få gjort”, vurderer han.

Borgmesteren har optrådt utroværdigt, er opfattelsen blandt mange lærere. Anklagen er, at Borgmesteren først laver aftale med ÅLF for derefter at bekende sig til den aftale, som KL arbejder på. En aftale som er meget forskellig fra Aarhusaftalen. Selv forstår Jacob Bundsgaard ikke, hvorfor flere kalder ham utroværdig.

”Vi har lavet en god aftale med ÅLF, og den kører næste skoleår. Efter min opfattelse er der ikke noget misforhold mellem det og de nuværende forhandlinger”.

Aarhusaftalen ikke god nok i KL

Til byrådsmødet midt i lockoutens første uge forsøgte Enhedslistens, Jette Jensen forgæves at få Borgmesteren til svare på, om han har glemt at fortælle om Aarhusaftalen i KL. Om aftalen er blevet behandlet under de nuværende forhandlinger, oplyser Borgmesteren ikke noget om, men glemt at nævne den har han ikke.

”Da vi indgik aftalen, (september 2012 red.) sendte vi aftalen til KL til almindelig inspiration. Jeg delte de gode erfaringer, vi har i Aarhus”.

Hvad alle parter har udråbt til en fantastisk god aftale i Aarhus, har ikke stillet sulten hos chefforhandlerne i KL. Til modtagelsen af Aarhusaftalen i KL siger Borgmesteren: ”Jeg tror sådan set, der har været tilfredshed med den. Men det handler om at få en lavet en aftale, og det skal der to til. Jeg opfordrer til forsoning i den nuværende sag og til at genoptage forhandlingerne. Og ja, jeg tror på en forhandlet løsning”.

Deltag i debatten på Facebook:

Har du lyst til at klinke skårene, hvis KL for held med deres arbejdstidsaftale?

Er din tillid til Borgmesteren intakt?

Dette indlæg blev udgivet i Aarhusborgmester: Jeg bakker fuldt ud op om KL´s linje, Tema: Lockouten, Temaer. Bogmærk permalinket.