6. årgang på Tranbjergskolen: “Fedt at være til naturfagsmaraton”

261767_1082624545143548_1991972985560340765_n

Tekst: Martin Østersø Foto: Privat

Ugers naturfaglig forberedelse kulminerede i denne uge, hvor alle 6. klasser på Tranbjergskolen var til Naturfagsmaraton på Hasle Skole. Som deltager i Naturfagsmaraton skal klasser forud for selve konkurrencedagen producere og forberede forskellige opgaver i mindre grupper.

Opgaverne har bestået af en række metode- og konstruktionsopgaver med formålet at motivere eleverne til undersøgelser af naturfaglige begreber ved hjælp af samarbejde, kreativitet, naturfaglig viden, matematik og en systematisk fremgangsmåde. Blandt opgaverne har været at fremstille fly i selvvalgt materiale, som kan flyve længst, præcist og hurtigst, få mest viden om fugle og blive guidet rundt i labyrinter uden at kunne se eller høre.

Ole og Anne Kirstine underviser i matematik og natur/teknologi i 6.d og var med til tirsdagens Naturfagsmaraton, hvor klassen vandt en flot 2. plads.

”Eleverne har været gode til at tage ansvar og fuldføre processerne. De har ideudviklet, opstillet hypoteser, foretaget analyser, produceret og afprøvet produkter og justeret i forhold til at skabe konkurrencedygtige produkter. De var noget nervøse for tirsdagens forløb, men de oplevede, at de havde lavet et godt stykke forarbejde”.

For eleverne på 6. årgang har forløbet været spændende og lærerigt.

”Det har været rigtig sjovt at være med. Vi var nervøse, fordi vi troede, at de andre skoler var bedre end os, men det var de ikke. Det var meget professionelt arrangeret på Hasle Skole, hvor informationer og resultater kom på storskærm. Vi har været gode til at tage ansvar for vores arbejde og undersøgelse, og vi har været gode til at samarbejde. Vi kan anbefale, at kommende 6. klasser også får lov til at deltage i Naturfagsmaraton,” siger William, Freja, Caroline, Asta, Maya og Christian fra 6.d.

Læs mere om Naturfagsmaraton:
http://naturfagsmaraton.nvhus.dk/forside.aspx

Dette indlæg blev udgivet i 6. årgang på Tranbjergskolen: "Fedt at være til naturfagsmaraton", Skolehistorier 2016. Bogmærk permalinket.